Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

Predstavenie nášho partnera – Barker shoes

Barker Shoes má anglickú tradíciu už viac ako 135 rokov. Pri výrobe používajú len tie najdôkladnejšie vyberané kože a zvršky sú tvarované ručne. Stále sa používa mnoho iných tradičných metód výroby obuvi vrátane pomalého prirodzeného sušenia a leštenia. To je dôvod, prečo majú anglické topánky Barker jedinečnú kvalitu, ktorej sa žiadny stroj nikdy nevyrovná. Barker vyrába topánky v dedine Earls Barton v grófstve Northamptonshire od roku 1880. V meniacom sa svete je dobré vedieť, že stále môžete nájsť dokonalosť, ak ju hľadáte.

 Barker brand

Dedičstvo

Základný kameň značky Barker bol položený v skromnej chalúpke v srdci anglického obuvníckeho priemyslu v roku 1880 podnikavým výrobcom topánok z Northamptonshire.

Arthur Barker bol zručný remeselník a prirodzený inovátor, ktorého nepremokavé topánky s kolíčkovou podrážkou boli veľmi vyhľadávané (kolíky sa nafúkli, keď boli mokré, a podošva bola vodotesná). Keďže nedokázal uspokojiť rastúce požiadavky, zamestnal iných remeselníkov v okolitých dedinách, aby splnili svoju rozrastajúcu sa knihu objednávok. S bystrým pohľadom do budúcnosti a bystrým zmyslom pre nadčasovosť Barker na prelome storočia investoval do továrenských priestorov, neskôr zabezpečil kontrakty na zásobovanie britskej armády topánkami počas prvej svetovej vojny.

Počas medzivojnových rokov išla značka Barker od úspechu k úspechu, keď sa k rodinnému podniku pridali Arthurovi traja synovia, čím sa značka dostala na nové trhy a územia. V roku 1947 bola v Earls Barton postavená nová továreň na výrobu dámskej obuvi a v roku 1950 značka založila samostatnú predajnú spoločnosť na predaj priamo maloobchodníkom.